Twee uitdagende wandelroutes op zonnig eiland mallorca

Twee uitdagende wandelvakanties op Mallorca

Wandelen op Mallorca is adembenemend mooi. Als u gaat wandelen in een kleine groep, waarmee u uw liefde voor de natuur en cultuur kunt delen, beleeft u Mallorca op een hele andere manier. Deze groepen worden dan begeleid door sympathieke reisleiders die de omgeving goed kennen. Vooral in de nawinter is Mallorca een geliefde plek om te gaan wandelen. Als het dan in het grootste gedeelte van Europa nog sneeuwt of regent, kunt u hier al van zon en het mooie groen wat al weer aan het bloeien is genieten.

De natuur op mallorca

Mallorca kent een prachtige natuur. In het noordwesten een schitterende wereld van bergen. Hier kunt u genieten van geweldige uitzichten over de baaien in het noorden met hun spectaculaire bergpartijen. Maar ook in de dalen waar de olijfbomen staan en rond Puerto de Soller met zijn steile wanden langs de kustlijn en adembenemende lagunes is het erg mooi. Mallorca is veelzijdig. Het is dan ook net of u zich in een totaal andere wereld bevind, dan het Mallorca wat de meeste mensen kennen.

Wandelen Noordwest Mallorca

Een uitdagende bergwandeling in het noordwesten van Mallorca: 
Tijdens deze vakantie overnacht u in het 4 sterren aparthotel Duxa, dat 850 meter van het zandstrand en de stad Puerta Pollenca ligt. Dit is een 7 daagse reis inclusief, vlucht, hotel (halfpension), en het complete wandelprogramma inclusief 4 wandelingen die allen tussen de 4 en 6 uur duren. Dit is wel een wandelvakantie voor de meer geoefende wandelaar.
De wandelingen: 

 • Rond de Puig Roig. Het begint bij finca mossa. Deze wandeling leidt u over een pas naar de verlaten huizen van de Carabinieri. Van hieruit is er aan afdaling tot in het Pelgrimcentrum Lluc.
 • Het Mortitxdal. Een wandeling door het dal met zijn wilde natuur. Op de terugweg een avontuurlijke klimpartij langs rotsen in de cayon.
 • Puig Tomir. Een wandeltocht op de 2 na hoogste berg van Mallorca., de Puig Tomir (1106 meter).
 • Hoog boven Pollenca. Een wandeling die begint op een hoogte van 750 meter door de betoverende natuur van Valle d'marz.

De cultuur op Mallorca

Voor de cultuur liefhebbers heeft Mallorca genoeg te bieden. Een bezoek aan het kunstenaars dorp Deya is dan ook een must. De authenticiteit van het oude Mallorca dat dit dorp uitstraalt, zal u verassen. Ook de pittoreske straten van Biniaraix zullen hun charme over u uitstralen. In het binnenland van Mallorca zijn vele dorpen en steden waar het lijkt alsof u zich in een andere wereld bevind en dat het toerisme nog ver te zoeken is.

Vanuit Puerto de Soller langs bergen

Wilt u wandelen langs pittoreske dorpjes en baaien?
Deze reis is inclusief vlucht, hotel{halfpension} en 5 verzorgde wandeltochten.
U verblijft hier in een 3 sterren hotel dichtbij het strand.
De wandelingen:

 • Rond Puerto de Soller. Een wandeling door het schitterende dal landschap van Puerto de Soller.
 • Over oude wegen. Deze tocht gaat over de oude postbezorgers weg langs mooie fincas richting het kunstenaarsdorp Deya.
 • Een dag in de bergen. Een wandeling van het Cuba stuwmeer door het Barranco dal naar het romantische Biniaraix.
 • Het droompad naar Cala Tuent. Hier gaat u over het “droompad”naar Cala Tuent, en terug per boot.
 • Aards bisschop Ludwig Salvator. Een wandeltocht over de ruitersweg van Ludwig Salvator bij Valdemossa.

Enkele wandel tips:

 • Zorg voor goed schoeisel waarmee al enkele km’s mee gelopen zijn{dit voorkomt blaren}. 
 • Oefening baart kunst, dus begin ruim voor uw vakantie al met wandelen zodat u niet al na de eerste dag een ontzettende spierpijn heeft. 
 • Neem een praktische rugzak mee en zorg voor kleding die prettig te dragen is.
 • Een goed humeur maakt het wandelen leuker en lichter.