Op motorvakantie door mallorca

Waarom een motorvakantie op Mallorca, de mooiste vakantie is

Het eiland Mallorca is een erg geliefd vakantieoord, dat voor elke vakantieganger wat te bieden heeft. Het klimaat is hier subtropisch, met in de winter wisselvallig weer met temperaturen van rond het vriespunt dat kan oplopen tot waarden van 22 graden.

Voor strandgasten zijn El Arenal en Alcudia erg interessant. Voor sportieve bezoekers biedt Mallorca ook veel mogelijkheden zoals:

  • zeilen,
  • duiken,
  • golfen,
  • fietsen en
  • motorrijden.

Een sportieve vakantie met de motor, biedt de mogelijkheid om alles te combineren en het hele eiland te zien.

Mallorca op de motor

Zo ontdekt u Mallorca eens niet van de toeristische kant{met de overvolle stranden en boulevards}. U zult ervan opkijken hoe mooi Mallorca is. Bij zo'n belevenis op de motor zult u door de bergen rijden met geweldige uitzichten op de meertjes de bossen en op de middellandse zee. U komt ook door authentieke dorpjes waar het lijkt of er nog nooit een toerist geweest is. Tijdens deze motortoer tocht zult u zich afvragen, ben ik hier werkelijk op Mallorca! U kunt stoppen wanneer u wilt, bij een van de vele iets rustiger badplaatsen om een verfrissende duik in de zee te nemen.

Voor de innerlijke mens, kunt u stoppen bij een van de vele restaurants en terrasjes om van de zon te genieten met een hapje en een verfrissend drankje.

Ook is het een aanrader om met de motor naar Palma, de hoofdstad van Mallorca te rijden. De vele bezienswaardigheden, de jachthaven maar ook de oude binnenstad, zijn zeer zeker de moeite waard. 

Of het nu lange tochten door de bergen zijn of kortere ritjes het binnenland in en langs de kust, plan uw vakanties naar uw eigen behoeftes.

Er zijn diverse manieren om een motor vakantie op Mallorca te houden. 

  • De georganiseerde reizen: deze duren meestal een week. Ze zijn inclusief de slaapplaats, de tochten en de motor naar keuze. Bij deze reizen moet je vaak zelf de reis heen en weer Mallorca regelen. Deze reizen worden het meest aangeboden door Duitse aanbieders.
  • Een van die aanbieders is motorrad urlaub Mallorca. Dit is een aanbieder via internet. Hier wordt een BMW 650 GS met ABS aangeboden. Deze motoren zijn uitgerust met navigatie waarin diverse tourtochten zijn voorgeprogrammeerd. U slaapt hier in een moderne finca met zwembad en van alle gemakken voorzien. 
  • De reizen met eigen motor. Hier wordt u begeleidt om op de beste manier van en naar Mallorca te komen. Er wordt ook voor een slaapplaats gezorgd en de tourtochten zijn onder een gezellige begeleiding van ervaren motorrijders die Mallorca goed kennen. Hier worden ook tochten en reizen speciaal voor Harley rijders georganiseerd.

Zelf een motor huren

Als u hier op vakantie bent kunt u natuurlijk ook voor 1 of meerdere dagen zelf een motor huren. Hiervoor zijn er verschillende motor verhuur bedrijven op Mallorca.

Soorten huur motoren

Motoren zijn te huur in alle klassen, van een yamaha dragster 125cc tot een Honda shadow 750cc. Er is ook een mogelijkheid om een Harley te huren zoals de Street bob, Fat bob, Fat boy en de Road king.

Mooie motorvakantie

Het is heerlijk om op vakantie te gaan en de nodig verdiende rust te krijgen. Het is dan mogelijk om je zo vrij als een vogel te voelen. Daarnaast kan je genieten van al het moois dat Mallorca biedt, zoals een mooie luxe vakantie villa. Een motorvakantie naar Mallorca met je vrienden is... een kans die je niet voorbij mag laten gaan.