Mooiste hengelsport vakantie mallorca

Het Spaanse Baleareneiland Mallorca

Je kunt al in 2 uur vliegen op dit mooie zonnige Spaanse eiland zijn. Mallorca wordt elk jaar door veel mensen, die aan vakantie toe zijn bezocht. De beste tijd op dit mooie eiland is het voorseizoen, omdat er dan niet zulke grote mensen massa's op de stranden en in de prachtige natuur zijn. 

Het is minder bekend, dat de middellandse zee rond Mallorca een rijkdom aan schatten onderwater heeft. Als een echte visser (hengelsporter) op Mallorca een vismarkt bezoekt, zal zijn hart sneller gaan kloppen van de grote verscheidenheid in vissoorten die hij/zij hier aantreft. Heb je als visser eenmaal al deze prachtige vissen bekeken, neem je beslist de volgende vakantie je hengeluitrusting mee. Want al deze vissen zijn rond het eiland gevangen.

Wat heb ik voor het vissen nodig

In bijna elke haven langs de kust zitten winkels voor de hengelsport, waar u alles kunt kopen wat u zich voor het vissen maar wenst. Gaat u vanaf de kust vissen, zal je het meeste succes hebben met een paternoster montage. Een haak 1-3, dan een werplood vanaf 40 gram, die je naar gelang de werpafstand, wind en zeediepte verhogen kunt. Het lood moet rond zijn, zodat het niet vast kan gaan zitten tussen de vele spelonken van de rotsen. Het is aan te bevelen een snoerdikte te nemen van 0,30-0,45. 

Nu hoef je alleen nog maar een weggetje te zoeken, dat je ongestoord langs de mooie rotskusten van Mallorca naar zee leidt. Er zijn genoeg wandelroutes op Mallorca. Op plekken vanaf 10 meter diepte, zul je de mooiste vissen vinden. Plekken waar veel planten en rotsen zitten, tekenen zich donker af in het water.

Langs de rotskust kun je goed zeebrasem vangen, die een gewicht van over de 5 kg kunnen bereiken. Als je op het juiste moment aan het vissen bent, kan het voorkomen dat er een hele school zeebrasem voorbij zwemt. Dan haal je werkelijk de een na de andere brasem binnen.

Een andere geweldige gelegenheid die zich wel eens voordoet is; indien de juiste stroming staat en er is een sterkere wind, er grote scholen inktvis op de kust af komen. Deze zijn goed te vangen met sardientjes als aas. 

Het loont zich ook in de havens van Mallorca te gaan vissen. De beste tijd is dan, na zonopgang. Om deze tijd zijn hier veel Zeebrasems en grote Barrakudas. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om met een boot te gaan vissen. Op zo'n trip kun je nog vele andere soorten vis vangen.

Vele vis soorten Mallorca

Andere vissoorten in de middellandse zee bij Mallorca zijn: paling, tong, rode poon, mul, goudbrasem, rog, makreel, sardien en tonijn. Tip: de baaien van Pollenca en Alcudia zijn zeer visrijk.

Vis Vergunning Mallorca

Wil je alleen gaan vissen op Mallorca, heb je een vergunning nodig. Deze vergunning kun je aanvragen en ophalen bij Conselleria de Agricultura y Pesca in de haven van Palma.

Havens van Mallorca

Het is ook leuk om ´s morgens nadat de professionele vissers boten weer binnen zijn, in een van de grotere havens zoals: Palma, Port d´Andratx en Puerta Alcudia, bij een van de vele kroegen binnen te lopen. Hier heb je dan een goede kans om een keer met de professionele vissers mee te kunnen gaan.