De drie leukste duikresorts op het spaanse mallorca

Mallorca is het hele jaar door een vakantieparadijs. Het hoogseizoen is van mei to oktober, voor de vakantiegangers die komen voor feest, zon en strand. In het voorseizoen, de winter en het naseizoen, komen veel sportliefhebbers naar dit mooie Spaanse eiland. Alleen in juli en augustus, krijg je op Mallorca het idee dat het te vol zit. De verschillende landschappen en mooie natuur op dit zonovergoten subtropische Spaanse eiland, wordt bijna op geen enkel ander vakantie eiland overtroffen. Voor de sporters zijn er ontzettend veel mogelijkheden.


Er zijn prachtige bergen om te beklimmen en mooie slingerstraatjes in het binnenland om te fietsen of motorrijden. Voor de golfers zijn er mooi aangelegde goed verzorgde golfbanen en de middellandse zee biedt een echt onderwater paradijs om te duiken.

De zee rond Mallorca

Duiken op Mallorca is veel meer als alleen maar kleine en grote vissen observeren.
Natuurlijk zijn er vissen te bewonderen zoals: tonijn, murene, inktvissen, zeeaal en met een beetje geluk dolfijnen. Maar het water rond Mallorca heeft veel meer te bieden. 
De onderwaterflora met zijn koralen en anemonen en de prachtige rotsformaties met zijn druipsteengrotten. Omdat Mallorca al eeuwen terug door veel reizigers bezocht werd, liggen er hier op de zeebodem talrijke scheepswrakken, waar men met duikexcursies heen kan gaan.
Onder water kunt u hier getuige zijn van smokkel en vluchtpogingen tot vroegere veroveringen. De meeste scheepswrakken liggen op een diepte van 30 tot 60 meter in het water voor Palma de Mallorca{de hoofdstad}. 

De duikcentra

Pro dive: Deze duikvereniging zit in het centrum van Puerto de Pollenca, dichtbij de haven en de boten waar u mee uitvaart. Hier bieden ze alles wat u nodig heeft voor een duik vakantie. Dit geld voor het verhuren van duikuitrustingen en het verzorgen van duikuitstapjes naar talrijke wonderbaarlijke onderwater natuur tot het organiseren van uw complete duikvakantie inclusief reis en overnachting. Pro dive heeft ook een duikschool, waar iedereen kan worden opgeleid van beginneling tot duikleraar. Sinds 2009 is hier zelfs de mogelijkheid om in het duikcentrum zelf te overnachten.

Scuba Mallorca

Deze duikclub is opgericht in 2000 om de vraag naar duiken in de baai van Pollenca op te vullen. Scuba Mallorca zit vlak bij de haven van Pollenca waar ook de boot ligt. Dit duikcentrum geeft diverse cursussen. Voor kinderen vanaf 8 jaar is het al mogelijk om te leren duiken. Deze cursussen gaan door tot het opleiden van een compleet gecertificeerde duikmeester. Hier worden duiktrips georganiseerd van maart tot oktober. De duiktrips variëren van 1 dag tot het boeken van een complete week duiken naar alle bezienswaardigheden die de middellandse zee rond Mallorca te bieden heeft.

Scuba Med Dive Centrum

Dit is een duikcentrum met Duits, Engels en Spaans sprekende instructoren. Deze duikclub zit in Can Picafort (noord oosten van Mallorca). Er is een shuttle service langs de hele noordoostkust van Mallorca inclusief Pollenca, Alcudia en Playa de Muro. Scuba Med maakt tevens gebruik van de faciliteiten in diverse resorts. Zo kan het voorkomen dat u bij uw eigen resort een begin cursus duiken kunt volgen in een verwarmd zwembad. Er worden uiteraard ook diverse duiktrips georganiseerd naar de mooiste plekjes in de wateren rond Mallorca.

Tot slot

Deze duikcentra geven les en begeleiden volgens de internationaal beschreven richtlijnen van PADI of SSI. Als u bij een van deze scholen een duikbrevet haalt, geld dit brevet ook voor vele andere duik gebieden. Het is wel aan te bevelen {als u begint met duiken en voor die tijd weinig aan sport hebt gedaan} om u te laten onderzoeken door een arts of u geschikt bent.
Bij de meeste duikscholen zijn dokters aangesloten, die precies weten waar ze naar moeten kijken. Ontdek de wonderwereld van de middellandse zee en ga duiken of vissen op Mallorca.